Home Excursies & Lezingen Donderdag 19 juni 2014: midzomeravond-excursie over biodiversitet
Donderdag 19 juni 2014: midzomeravond-excursie over biodiversitet

Bostulpen, Oud AmelisweerdDe Vrienden van Amelisweerd houden dit jaar weer een reeks natuurexcursies. Natuurgidsen nemen u mee en vertellen over de landgoederen Oud en Nieuw Amelisweerd. De volgende excursie staat gepland op donderdag 19 juni. Op de langste dag van het jaar willen we iets speciaals doen: een midzomeravond excursie met als thema biodiversiteit. We organiseren deze excursies in samenwerking met gidsen van IVN afdeling Vecht en Plassengebied

donderdag 19 juni om 20.00 uur: Midzomeravondexcursie - Biodiversiteit

De bossen van Amelisweerd en Rhijnauwen zijn niet alleen bijzonder vanwege de oude bomen, maar zeker ook door de rijke biodiversiteit. Diverse zeldzame planten, insecten en ander klein spul is er te vinden, ook langs de rijk begroeide oevers van de Kromme Rijn. Het is een avondexcursie, dus hopelijk krijgen we een van de vele vleermuizen van Rhijnauwen en Amelisweerd te zien. En we luisteren natuurlijk naar het avondconcert van de vogels.

Startpunt van de excursie is het bezoekerscentrum Amelisweerd, Koningslaan 11a, 3981 HD in Bunnik.

Zin om mee te lopen? Stuur ons een mailtje via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken (opgeven is niet verplicht). 

Meer info over het IVN vind je hier