Na het “lint” opnieuw actie tegen snelweg door Rhijnauwen: 16 mei, “file in de wei”

De zeer succesvolle actie met het menselijk lint van 17 januari jl. heeft aangetoond dat heel veel mensen geen weg willen door het mooie landschap dat “om de hoek” bij Bunnik ligt. Naast deze actie hebben duizenden mensen ook in brieven aangegeven grote bezwaren te hebben. Alles bij elkaar kunnen we zeggen dat deze acties effect hebben gehad.

Op 18 mei a.s. gaan de verantwoordelijke overheden (Rijk, provincie en gemeente Utrecht) bepalen waar eventuele nieuwe snelwegen rond Utrecht zouden moeten komen. Dit moet gebeuren via een zogenaamde Milieu-Effect-Rapportage (MER).

Daarom roept de actiegroep Weg met de Weg iedereen opnieuw op om hen te ondersteunen bij een nieuwe actie die gehouden zal worden op zaterdag 16 mei, tussen 14.00-15.00 uur en waarbij opnieuw zichtbaar gemaakt moet worden wat het gebied ons waard is om te behouden in de huidige vorm. En net als op 17 januari zal vooral ook het aantal aanwezigen de druk op moeten voeren. De locatie is weer het gebied tussen het witte bruggetje en het theehuis Rhijnauwen. De invulling is echter anders en benadrukt dat ook in een nieuw jaargetijde er overduidelijk al andere gebruikers van het gebied zijn en er in die zin voor automobilisten geen ruimte is. Wat er gebeurt zal ter plaatse duidelijk worden.

Komt allen en geniet van de file in de wei!
16 mei 14 – 15 uur tussen witte bruggetje en het Theehuis.