Petitie ‘Snelweg A27 niet verbreden’ gaat snel!

Zaterdag 6 maart werd de petitie ‘Snelweg A27 niet verbreden’ online gezet op het platform petities.nl. In een paar dagen groeide de lijst door naar ca 40.000 ondertekenaars. De petitie werd op Twitter door o.a. Claudia de Breij, Urgenda-directeur Marjan Minnesma, radio-dj Coen Swijnenberg, Guidehouse-directeur Kees van der Leun en weerman Reinier van den Berg en nog vele anderen gedeeld, waarmee de petitie meteen een groot bereik kreeg.

Teken hier!

De petitie is een initiatief van een bezorgde bewoner, Tom van der Meer. Hij is verrast door het snelle en grote succes van de petitie. Uit privacy-overwegingen en vanwege deze niet verwachte impact heeft hij besloten de petitie over te dragen aan de KRU|Kerngroep Ring Utrecht. Toevallig was de Kerngroep net aan het denken over een petitie rond verkiezingstijd. De KRU dankt Tom voor dit initiatief!

De Kerngroep strijdt net als de Vrienden van Amelisweerd al jarenlang tegen de verbreding van de Ring Utrecht A27/A12 en zal nu als officiële petitionaris de vragen van media en andere geïnteresseerden beantwoorden.

Het is de bedoeling om de petitie, voorzien van een groot aantal ondertekeningen, aan te bieden aan de nieuwe Tweede Kamer.