Amelisweerd manifestatie: een geslaagde ode aan 596 bomen en verzet van Amelisweerd

Op 24 september 1982, 35 jaar geleden, sneuvelden bijna 600 bomen voor de aanleg van de A27 door Amelisweerd. Nu dreigen voor de verbreding van de A27 opnieuw circa 800 bomen aan west- en oostzijde van de bak gekapt te worden. Weer een enorme aanslag op ons geliefde Amelisweerd.

Daarom hield de Kerngroep Ring Utrecht afgelopen zondag 24 september een manifestatie in Amelisweerd: een ode aan de bomen en het geliefde bos, vol muziek, zang en po√ęzie.

Er waren veel muziekoptredens, kransleggingen, gedichten, verhalen over hoe het 35 jaar geleden tijdens de aanleg van de A27 ging en hoe de strijd om Amelisweerd er nu uitziet. Een viering van oud verzet, maar juist ook van het nieuwe en groeiende verzet tegen snelwegplannen als die door Amelisweerd.

Een bijzondere dag in Amelisweerd

Het was een prachtige middag zondag! In grote getalen kwamen jullie Amelisweerd liefhebbers kijken naar de optredens van o.a. Vincent Bijlo, Anna Fernhout, Cees Grimbergen en orkest Tutti Saxi. Fijn dat jullie er met zoveel waren! Met dank aan Vincent Bijlo voor zijn grote bijdrage aan het programma, alle artiesten, Milieucentrum Utrecht voor hun onmisbare bijdrage en natuurlijk iedereen van de Kerngroep Ring Utrecht voor de organisatie en het initiatief.

Foto’s en video van de manifestatie

Bekijk hieronder de mooie foto’s en een video van het bomen-strijdlied “Els, Eik, Es, Iep, Beuk, Berk” van Vincent Bijlo en Anna Fernhout, met op zingende zaag Sophie de Rijk. Scroll naar beneden om alle foto’s te zien. Je kunt de presentatie ook in volledig scherm bekijken (knopje met vier pijltjes). En klik hier voor een ruime video-impressie van de manifestatie, gemaakt door Hans Blieb (waarvoor dank!).

Foto’s en video: Olivier Beens en (waar vermeld) Cor van Angelen.