Markiezeneik in de omgeving, onderste deel van de stam.

Planten van herinneringsboom voor de Markiezeneik op 5 maart

Op 5 maart wordt een herinneringsboom geplant voor de verkiezing van de Markiezeneik als Boom van het Jaar 2022. Deze verkiezing heeft laten zien hoeveel mensen zich verbonden voelen met Amelisweerd. De Markiezeneik staat symbool voor de ongeveer 800 bomen in Amelisweerd die met kap worden bedreigd door de voorgenomen verbreding van de A27. De boom staat in een rustgebied voor reeën en andere fauna en kreeg een record van 36.693 stemmen.

Ter herinnering aan de succesvolle verkiezing (geïnitieerd door Ton Cornelisse) wordt samen met de bosbaas een zomereik geplaatst in Oud Amelisweerd op een locatie waar iedereen wél langs kan komen.
Ton Cornelisse: “We hopen dat deze nieuwe eik zal bijdragen aan de bewustwording van het belang van groen in het algemeen en de bomen in het bijzonder, zowel voor ons welzijn als voor de planeet.”

Tijd: 16.00 uur.
Locatie: bij de brug over de Kromme Rijn in Oud Amelisweerd, naast de fietsparkeerplaats.

Programma:
Ton Cornelisse zal het welkomst- en dankwoord op zich nemen.
Linda Voorman (wethouder gemeente Utrecht) is een van de sprekers, met daarnaast vertegenwoordigers van de Vrienden van Amelisweerd, Kerngroep Ring Utrecht, Amelisweerd Niet Geasfalteerd en de Kracht van Utrecht.
Ook zijn er performers aanwezig, namelijk Vincent Bijlo, Gottfrid van Eck (de ‘markies de Sandricourt’) en Sandra Passchier (dichteres).

Iedereen is welkom. Het planten van de boom zal symbolisch met alle aanwezigen gebeuren. Zorg voor passende kleding en schoeisel.