Manifestatie Amelisweerd 7 april 2013 – Weg met de asfaltplannen

Zondag 7 april op landgoed Oud Amelisweerd vond onze manifestatie “Asfaltplannen? De boom in!” plaats. Ruim 1800 mensen waren aanwezig om te protesteren tegen verbreding van de A27 ten koste van bos, bewoners en (niet vergeten) onze portemonnaie. We hebben de asfaltplannen de boom in gehesen…

Amelisweerd in de landelijke schijnwerpers

Het was een prachtige middag met voor- en achteraf veel aandacht van de pers. De reacties op twitter en facebook van politici en bewoners zijn niet te tellen. Utrechtse raadsleden waren volop aanwezig, wethouders Mirjam de Rijk en Frits Lintmeijer, maar ook Kamerleden Eshter Ouwehand (PvdD) en Paulus Jansen (SP) en vanuit het Europarlement Bas Eickhout (GL). PvdA Utrecht staat volledig achter ons. 

Lees de toespraak die Jos Kloppenborg uitsprak namens Vrienden van Amelisweerd en de Kracht van Utrecht.

Dit is misschien voor u ook het moment voor een donatie aan de Vrienden van Amelisweerd. U kunt ons financieel steunen via banknummer 405 65 70 tnv “penningmeester van Aktie Amelisweerd” te Utrecht. Bij voorbaat dank!

Met dank aan…

Met veel dank aan iedereen die aan deze dag heeft bijgedragen: alle bewoners van Utrecht, Bunnik en omstreken die aanwezig waren, alle aanwezige politici voor hun steunbetuigingen, Eco-Move Houten voor de verkeersregelaars (geweldig gedaan), Milieucentrum Utrecht voor de faciliteiten en spreekstalmeester Roland Pereboom, Museum Oud Amelisweerd voor de gastvrijheid, De Veldkeuken voor de koffie en asfaltkoekjes, de boomklimmers van Groenfront, iedereen die ik vergeet te noemen en, last but not least, alle vrijwilligers van de Vrienden van Amelisweerd en burgerinitiatief De Kracht van Utrecht.

Op het videoblog van de Kracht van Utrecht vindt u een viertal video’s met uitgebreide impressies van de manifestatie.