3 maart KOOS U (trecht) (1 maart 2010)

De verkiezingen van woensdag 3 maart zijn geweest. Op 1 maart was het grote lijsttrekkersdebat, in Tivoli, Utrecht, waar we bij waren. Woensdag 3 maart, toetssteen no.1 in het jaar van Echte Keuzes! Welke toekomst kiezen wij voor onze stad en onze leefomgeving? Krijgen we na 3 maart een College die echt werk gaat maken van “De Kracht van Utrecht”? 

Lees hier de Utrechtse verkiezingsuitslag.

De (Milieu)kieswijzers vond u op www.utrechtanders.nl

Inmiddels is ook het kabinet gevallen. We zijn blijven peilen waar onze kansen liggen. We hebben nog altijd de steun van een meerderheid van de Tweede Kamer, die in de motie van 3 juli 2009 uitsprak: “verzoekt de regering «De Kracht van Utrecht» niet alleen toe te juichen, maar deze ook als volwaardig alternatief mee te nemen in de MER 2e fase van de planstudies Ring Utrecht”.

En dat volwaardig meenemen is tot op heden niet gebeurd. Dat kan ook niet, want komende maanden studeren ambtenaren met bestuurders wat er uit de 1e fase van de planstudies zou moeten komen. En dat resultaat is misschien voor de zomer, maar waarschijnlijker na de zomer te verwachten.  

Voor een samenvatting met perspectief van “De Kracht van Utrecht” klik hier (PDF).

Kortom: Ga stemmen in juni, want anders bepalen anderen voor u wat er in de stad en met de mobiliteit gaat gebeuren.

 

Jan Korff de Gidts  

Mobiel: 06 3363 0344