Platform Schone Lucht Utrecht en de Kracht van Utrecht

De Vrienden van Amelisweerd hebben zich aangesloten bij het Platform Schone Lucht, een samenwerking tussen verschillende bewonersorganisaties van deze stad.
Zoals u misschien weet is eind 2009 door het college van voor de verkiezingen van 3 maart 2010 het Actieplan Luchtkwaliteit aangenomen, wat onder andere inhoudt de aanleg van een extra weg in de wijk Noord-West. Ook is onlangs besloten de snelwegen rondom Utrecht te verbreden, waaronder de verbreding van de A27 door Amelisweerd tot 14 rijstroken. Volgens dit college is dat de enige manier om de (auto!)bereikbaarheid van Utrecht te garanderen en te voldoen aan de Europese luchtvervuilingsnormen.
De Vrienden van Amelisweerd en de Natuur- en Milieufederatie (NMU) hebben echter met het rapport ‘De Kracht van Utrecht’ 2009 wél een bredere visie op onze regio en de mobiliteit ontwikkeld. Voor een leefbare toekomst van de stad, waar fiets en een fors openbaar vervoersnetwerk een krachtig alternatief kunnen bieden. Voor ieder die het weten wil: wij zijn niet tégen autogebruik, maar vóór slim autogebruik.

 
Is uw wijk nog niet aangesloten bij het Platform Schone Lucht? Sluit je aan bij het Platform
en kijk op www.utrechtanders.nl . U bent van harte welkom! Wilt u een poster ontvangen? Mail naar schoneluchtutrecht@gmail.com