logo Dag van Amelisweerd

Dag van Amelisweerd 22 juni – verhaal van het landgoed

Zondag 22 juni a.s. organiseren de Vrienden van Amelisweerd de ‘Dag van Amelisweerd’. De Vrienden willen hiermee bekendheid en waardering van het landgoed vergroten. Dus kom vandaag langs en ontmoet alle mensen en ondernemers van Amelisweerd!

Natuur- en milieuorganisaties, ondernemers op het landgoed en andere betrokken partijen, zoals de gemeente Utrecht, bieden diverse informatie en allerlei activiteiten aan. Het verhaal van Amelisweerd en Rhijnauwen staat daarbij steeds centraal. 

Alle info, lokatie en programma vind je op de speciale website: dagvanamelisweerd.wordpress.com

Amelisweerd Markt, fototentoonstelling, excursies: activiteiten voor iedereen

Neem een duik in de vele verhalen achter de Utrechtse landgoederen… Kern van het programma is de Amelisweerd Markt, waar lokale ondernemers, groene organisaties uit de regio en de Gemeente Utrecht zich presenteren en informatie verschaffen over landgoed en natuur. De markt vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur op de grote ligweide aan de Rhijnauwenselaan, vlakbij het Theehuis. Op het ‘Terras in de Weide’ worden biologische hapjes en drankjes geserveerd. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen.

In de nabijgelegen natuurspeeltuin ‘het Vogelnest’ is van 13.00 tot 16.00 uur de fototentoonstelling ‘Het verhaal achter het landgoed’ te bezoeken. De expositie geeft een indruk van het reilen en zeilen van de landgoederen. Vanaf de Markt starten verschillende korte excursies en de ‘Gouden Bomen Wandelroute’. Bijzonder is dat vanaf 13.00 uur de ‘Pont van het Landschap’ naar Rhijnauwen vaart vanaf De Niënhof in Bunnik.

Speciale website en Facebookpagina

Alle informatie over het programma en de locaties is te vinden op de speciale website dagvanamelisweerd.wordpress.com, op Facebook (like de Dag van Amelisweerd!) en de website van de Vrienden. Zit je op twitter? Gebruik dan @Amelisweerd en/of #dagvanamelisweerd. 

Doe mee, kom langs en/of zet jezelf op de lijst met vrijwilligers voor bijvoorbeeld het opbouwen van de informatiemarkt. Contact hierover of andere vragen: Stuur een e-mail aan dagvanamelisweerd2014@gmail.com

Dag van Amelisweerd –  Bea Groen | Dirk van Haastrecht | Jos Kloppenborg