Tegen verbreding A27: infoavond 31 mei, demonstratie 5 juni

De geplande verbreding van de Ring Utrecht is een ramp voor Utrecht. De negatieve effecten op de stad Utrecht en de waardevolle natuurgebieden in de regio zijn te groot, vinden bewoners- en milieuorganisaties. 

Daarom organiseert de Kerngroep Ring Utrecht op 31 mei een informatie-avond, over hoe je bezwaar kunt maken en welke argumenten daarbij belangrijk zijn.

Wat vertelt Rijkswaterstaat ons niet? Tijdens deze informatieavond krijg je belangrijke informatie over de planstudie Ring Utrecht, belangrijk voor het indienen van een officiële zienswijze (dat kan t/m 20 juni). Wat kun je zelf doen? Met een intermezzo van cabaretier Vincent Bijlo. 

Infoavond 31 mei

Plaats en tijd: dinsdag 31 mei om 20.00 uur in Het Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15.

Presentator: Elisabeth van den Hoogen

Programma: beknopte presentaties, vragenrondes, discussies en marktkramen met mensen van de Kerngroep Ring Utrecht en een intermezzo van Vincent Bijlo.

Manifestatie in Lunetten op 5 juni: Stop verbreding Ring!

En op zondagmiddag 5 juni is er een grote demonstratie / manifestatie in Lunetten tegen de verbredingsplannen. Kom met zijn allen, nodig buren uit en laat je zien en horen! 

Tijd: 13.00 tot 14.30 uur.

Locatie is op het grasveld naast het fietspad “Tussen de Rails” bij station Utrecht Lunetten (bij het station onder de sporen door). 

Waarom zijn bewoners en milieu-organisaties tegen de verbreding:

  • Nut en noodzaak zijn niet onderbouwd
  • Nieuwe aanslag op Amelisweerd
  • Meer herrie en roet in Lunetten, Voordorp en Rijnsweerd
  • Grote uitvoeringsrisico’s door de folieconstructie bij Lunetten
  • Acht jaar lang bouw- en verkeersoverlast

De toekomst bestaat niet uit meer doelloos asfalt, maar uit het inzetten op fiets, openbaar vervoer, en slimme mobiliteit! Er zijn betere, duurzamere en goedkopere oplossingen voor een goede bereikbaarheid van de stad Utrecht.

Kijk op www.snelwegen-utrecht.nl voor de gevolgen en alternatieven, alle info over de Ring Utrecht verbreding. 

Volg de Kerngroep op Facebook en deel de evenementen met je Facebook-vrienden.