Tweede Kamer: Minister, betrek De Kracht van Utrecht in het onderzoek!

Donderdagmorgen 11 juni 2009 waren de Vrienden van Amelisweerd en de NMU door de vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat in Den Haag uitgenodigd om ons rapport toe te lichten. Blij verrast waren we dat de Tweede Kamer ons rapport – nog dezelfde middag – aan minister Eurlings heeft gezonden met het verzoek om het onderzoek naar alternatieven te verbreden en daar ‘De Kracht van Utrecht’ bij te betrekken. Het antwoord van de minister wil de Tweede Kamer graag horen vóór het algemeen overleg MIRT van 23 juni 2009. 

In ‘De Kracht van Utrecht’ (hier te downloaden) hebben we beargumenteerd dat er geen extra wegen nodig zijn, als we in de regio een op de zeven automobilisten kunnen verleiden hun auto laten staan.

En er voor zorgen dat er een stevig alternatief beschikbaar is in de vorm van een Openbaar Vervoersnetwerk in de regio. De Kamerleden gaven aan dat ze gecharmeerd waren van ons rapport en stelden ons kritische vragen (o.a. waarom de Gemeente Utrecht ons rapport niet wilde betrekken in het onderzoek….). Het kwam ook niet zo vaak voor dat er zo’n uitgebreid en gedegen voorstel bij de kamercommissie op tafel kwam.

Voor een interview met Jan Korff de Gidts, net na terugkomst uit Den Haag, kijk hier op de site van RTV Utrecht.

Wordt vervolgd!

Oproep: Denk en werk mee, lees onze presentatie voor de kamercommissie (PDF, 1,4 MByte), doe ervaring op met het verspreiden van onze boodschap (bijvoorbeeld met deze folder, PDF, 3 MByte), bel ons over wat je zou kunnen doen met Jan Korff de Gidts, voorzitter van de Vrienden van Amelisweerd.
E: info@vriendenvanamelisweerd.nl
M: 06 3363 0344