Engelse Werk

Voorjaarsexcursie op zondag 3 april

Op zondag 3 april om 11.00 uur ’s morgens vertrekt vanaf het Museum Oud Amelisweerd de traditionele voorjaarsexcursie van de Vrienden van Amelisweerd, geleid door Bea Groen, de schrijfster van ‘Amelisweerd & Rhijnauwen, wandelen en verkennen van heden en verleden’ (2015).

Naast informatie over alles dat groeit en bloeit, geven we een overzicht van alle plannen en projecten op en rond de landgoederen. 

Stinzenplanten volop in bloei

Op Nieuw Amelisweerd staan alweer veel stinzenplanten in bloei. Sneeuwklokjes maken witte parelveldjes in het Achterbos en hier en daar zijn narcissen te zien en een enkel blauw druifje. De Italiaanse aronskelken komen al boven de grond uit met hun grillige bladeren en in het Hoge Bos zijn de kraailook en de daslook weer te zien. 

Waar je in het voorjaar iets minder op rekent, is de enorme activiteit van groot materieel dat zich door het bos perst, over de kleine bruggetjes heen, en dat bezig is met wat de gemeente Utrecht ‘groot onderhoud’ noemt. Zo zijn de waterwegen in het Engelse Werk nu uitgediept en valt het te hopen dat de vissen deze smalle rivierarmen zullen gaan verkennen. Veel ondergroei is weggehaald. Hopelijk komt er een goed voorjaar met veel zon en regen, zodat bomen en struiken zo snel mogelijk weer voor een groene natuurlijke sfeer in het bos kunnen zorgen.

Voor de excursie vragen we een bijdrage van € 3,00 per volwassene. 

Zondag 3 april, start om 11.00 uur bij Museum Oud Amelisweerd.