Oud affiche - Amelisweerd verkapte democratie

Vrienden-van-Amelisweerd oktober 2013 lezingen in Museum Oud Amelisweerd

De Vrienden van Amelisweerd nodigen u uit voor een nieuwe reeks lezingen in Museum Oud Amelisweerd. We beginnen op zondag 6 oktober 2013 (ontvangst v.a. 14.30 uur) met een lezing van Vriend-van-Amelisweerder van het eerste uur Jos Kloppenborg:

“Het gewicht van asfalt en natuur – 40 jaar participatie en besluitvorming over Amelisweerd in perspectief”

Jos is een van de oprichters van de Vrienden van Amelisweerd en al vele jaren nauw betrokken bij de bescherming van Amelisweerd. Hij vertelt de geschiedenis van 40 jaar burgerparticipatie door de Vrienden van Amelisweerd en geeft de huidige stand van zaken rond verbreding van de A27 bij Amelisweerd.

Op 20 oktober volgt een lezing van Bea Groen, projectleider van de Amelisweerd Academie (i.o.) en Joost Meulenbroek:

“Amelisweerd – de geschiedenis in beeld – nieuwe kansen voor het landgoed en haar bewoners”

Bea Groen is projectleider van de Amelisweerd Academie i.o. Joost is ecoloog en al jaren betrokken bij de Vrienden van Amelisweerd. Tijdens de lezingen bieden wij een eerste blik op onze toekomstplannen. De Vrienden van Amelisweerd worden een platform voor informatieverspreiding over burgerparticipatie bij infrastructurele projecten. 

Info & aanmelden

Datum en tijd: zondag 6 en zondag 20 oktober om 14.45 uur; ontvangst v.a. 14.30 uur. Om 15.00 uur gaat de voordeur van het MOA op slot. Kom dus op tijd!

Locatie: het nieuwe documentatiecentrum op de zolder van Museum Oud Amelisweerd (MOA), Koningslaan 9, Bunnik. Helaas is deze (nog) niet rolstoeltoegankelijk. 

Na de lezingen is er gelegenheid om na te praten met een hapje en een drankje. Donaties voor de Vrienden zijn van harte welkom. 

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan info@vriendenvanamelisweerd.nl. Reserveer op tijd, want het aantal plaatsen is beperkt. 

Kosten: € 7.50, ter plaatse te voldoen (incl. hapje en drankje). Kinderen tot 12 jaar € 5.-