Kiest u op 3 maart ook voor uw welzijn? (5 februari 2010)

Autobereikbaarheid, de groei van onze stad en ons welzijn, het hangt allemaal zeer nauw samen. Ja, onze stad Utrecht moet bereikbaar blijven, maar méér asfalt aanleggen is een oplossing van gisteren, daarmee kunnen we de toekomst niet in. Toch heeft de huidige gemeenteraad daarvoor gekozen.

 

Uw Gemeenteraad

Op 3 maart 2010 mag u naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. De Vrienden van Amelisweerd hebben zich aangesloten bij het Platform Schone Lucht, een samenwerking tussen verschillende bewonersorganisaties van deze stad. Wij willen u vragen luchtkwaliteit een rol te laten spelen in uw keuze op 3 maart a.s. 

Zoals u misschien weet is eind vorig jaar door het huidige college het Actieplan Luchtkwaliteit aangenomen, wat onder andere inhoudt de aanleg van een extra weg in de wijk Noord-West. Ook is onlangs besloten de snelwegen rondom Utrecht te verbreden, waaronder de verbreding van de A27 door Amelisweerd tot 14 rijstroken.. Volgens het college is dat de enige manier om de (auto!)bereikbaarheid van Utrecht te garanderen en te voldoen aan de Europese luchtvervuilingsnormen.

 

“De Kracht van Utrecht” 

De Vrienden van Amelisweerd en de Natuur- en Milieufederatie (NMU) hebben echter met het rapport ‘De Kracht van Utrecht‘ wél een bredere visie op onze regio en de mobiliteit ontwikkeld. Voor een leefbare toekomst van de stad, waar fiets en een fors openbaar vervoersnetwerk een krachtig alternatief kunnen bieden. Voor ieder die het weten wil: wij zijn niet tégen autogebruik, maar vóór slim autogebruik. 

U kiest op 3 maart, als inwoner van deze prachtige stad, een nieuwe gemeenteraad. Een heel belangrijk moment! Wilt u een gemeenteraad die kiest voor ons welzijn, voor onze leefomgeving en schone lucht? Kijk op www.utrechtanders.nl voor de standpunten van de politieke partijen en vorm zelf uw oordeel.

Verkiezingsdebat 16 februari: Groene raad is duurzaam. Locatie: Tumult, Domplein 5, 20.00 uur. 

En kom naar het verkiezingsdebat op 16 februari over deze thema’s. Hét verkiezingsdebat over milieu en duurzaamheid in de stad Utrecht waarin politieke partijen met elkaar in debat gaan over een gezonde, groene en duurzame stad Utrecht.


Sluit je aan bij het Platform

Is uw wijk nog niet aangesloten bij het Platform? U bent van harte welkom! Wilt u een poster ontvangen? Mail naar schoneluchtutrecht@gmail.com

Of kijk op www.utrechtanders.nl

Platform Schone Lucht Utrecht en de Kracht van Utrecht