Fotocollage van de wandeling van Ienke Kastelein

Terugblik op inspiratiemiddag Boom Bomen Bos – 40 jaar Vrienden van Amelisweerd

Ruim 40 jaar geleden begonnen de Vrienden de strijd voor Amelisweerd. Om dat te vieren organiseerden we een middag rond het thema Boom/Bomen/Bos. Zondag 30 september, een middag van ontmoeting tussen verleden en heden en meer dan 80 deelnemers.

Er was film, mooie muziek van Karim Eharruyen (ud) en een intensief beleefd ‘Socratisch gesprek’ onder leiding van Joop Kools over de echte waarde van natuur (lees de antwoorden). En een wandeling onder leiding van beeldend kunstenaar Ienke Kastelein: Wandeling als Voorstelling / Bos als Geheugenpaleis.

Het was geen actiebijeenkomst, al bracht een tentoonstelling vol knipsels en affiches de herinneringen aan voorgaande episodes terug. Maar het was al dan niet toevallig wel een publicitair perfect getimed gebeuren in een week dat de minister definitief wilde doordrukken. Journalisten stroomden toe (zie Beeld en Geluid), tot en met Pownews. Een mooie opmaat naar spannende dagen.

Lees de Aangedragen gedichten en de speech van Jan Korff de Gidts bij de aftrap van de middag in de volle Ridderzaal van StayOkay in Rhijnauwen.

Bekijk hier een uitgebreide slideshow van de wandeling door Ienke Kastelein.