Utrechtse Gemeenteraad mist kans voor open doel! (14-5-2009)

Feit: Donderdag 14 mei heeft de Utrechtse Gemeenteraad de gehekelde MER-richtlijnen ongewijzigd aangenomen. Alle amendementen zijn door de coalitiepartijen (PvdA, CDA, VVD, CU) verworpen met 21 – 19. Met fractiediscipline.

Reactie van de Vrienden: Dank voor de inzet van GroenLinks, D66, Leefbaar Utrecht en SP om de MER-richtlijnen te pogen te beinvloeden. De Coalitie heeft zich laten ringeloren door Rijkswaterstaat en de provincie in het bijzonder, want amendering zou soeza, vertraging en juridisch gedoe opleveren. Hoe zo, dualisme?

Politiek gesproken is er vandaag een grote kans gemist om de contouren van een robuust en duurzaam OV-netwerk voor Utrecht en regio -zonder extra asfalt- te laten doorrekenen en op een presenteerblaadje aangereikt te krijgen. Het is maar goed dat we niet alleen een strategie van tegen hebben (want dan was het een droeve avond) maar ook een visie en strategie waar we voor zijn.

Want de strijd gaat nog wel even door:

  • Dit weekend zijn er ludieke acties in Bunnik: zaterdag 14.00 uur bij StayOkay in Rhijnauwen (‘file in de wei’, zie ook hieronder), en zondag 10.15 uur in Vleuterweijde. KOMT ALLEN!
  • Woensdag 20 mei hebben we weer een bijeenkomst van de Vrienden van Amelisweerd: 20.00 uur, Milieucentrum, oudegracht 60.
  • 28 mei hebben we overdag een overleg met de ambtelijke OV+++ groep om een stevige vergelijking met de Kracht van Utrecht te maken!
  • 28 mei hebben we ’s avonds een zogenaamde raadsinformatieavond over ons rapport ‘De Kracht van Utrecht‘, 20.00 uur stadhuis. KOMT ALLEN!
  • 2de helft juni Hoorzitting Kracht van Utrecht Tweede Kamer
  • en zo verder.

Denk en werk mee, benut je talenten en meld je aan via info@vriendenvanamelisweerd.nl