A27: de verbreding de boom in | Geef om Amelisweerd

Donderdag 23 april ging de crowdfunding-campagne ‘A27: de verbreding de boom in | Geef om Amelisweerd’ van Kerngroep Ring Utrecht van start. In Utrecht staat Amelisweerd symbool voor de strijd vóór het behoud van bijzondere natuur en vóór het kiezen voor een groene, duurzame en gezonde regio. Een wegverbreding is achterhaald en hoort in de prullenbak. In 2019 hebben de burgers gewonnen: het plan van de verbreding van de Ring Utrecht A27/A12 is door de Raad van State vernietigd omdat het niet voldoet aan de wet. Toch wil de minister dit absurde plan tegen alle logica in en met allerlei trucs doordrukken.

Onze enige kans om het plan te stoppen is het instellen van een beroep bij de Raad van State. Het mag duidelijk zijn dat zo’n beroep juridisch goed onderbouwd moet worden. Dat kost natuurlijk geld, veel geld, dus hebben we jullie steun weer nodig. We vragen jullie om ons, ook in deze onzekere tijd, financieel te steunen. Je kunt doneren op Voorjestadsie of rechtstreeks op de bankrekening van Kerngroep Ring Utrecht: NL59 TRIO 039 020 55 32.


2020 is het jaar van de waarheid! In heel de regio is een omslag gaande: burgers, bedrijven, gemeentes en de provincie Utrecht kiezen voor een leefbare stad en regio. Nu Den Haag nog!

Al vanaf het begin van dit jaar weten we dat we weer aan de bak moeten. Maar ook onze plannen worden doorkruist door corona. Dat betekent geen campagne in de stad zoals we van plan waren, geen workshops en voorlopig geen community art project in de binnenstad. Maar wat dan wel? We hebben jullie hulp hard nodig om onze campagne zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen.

Jij kan helpen met je eigen #maakeenboom voor #Amelisweerd en die via social media te delen.
Laat je creativiteit de vrije loop en knutsel, schilder, beeldhouw, klei of timmer jouw eigen boom van Amelisweerd en deel foto’s van jouw #maakeenboom via Instagram en Facebook om te laten zien dat je onze strijd voor het behoud van Amelisweerd steunt.

Stroop je mouwen op en begin nu vast met bouwen.
Deel je eigen creatieve kunstwerk met deze hashtags en steun onze campagne!
#beschermhetbos #maakeenboom #amelisweerd
#crowdfunding #geenbaanerbij #stopdeverbreding

Utrecht is creatief, cultureel, groen, betrokken en laat zich door Den Haag geen verbreding van de Ring Utrecht in de maag splitsen die ten koste gaat van Amelisweerd en de leefbaarheid in de wijken langs de snelweg. Lees hier meer over onze campagne: Bescherm het bos | Geef om Amelisweerd
Facebook Bescherm het bos | Geef om Amelisweerd & Instagram Bescherm het bos