Amelisweerd is waardevol

Amelisweerd is waardevol – wat betekent Amelisweerd voor jou?

Wat betekenen Amelisweerd en Rhijnauwen voor jou?

Amelisweerd en Rhijnauwen zijn waardevol. Wat betekenen de Utrechtse landgoederen voor jou? We vroegen het deze zomer aan bezoekers van de Dag van Amelisweerd 2014: een prachtig en uniek landgoed zo dichtbij de stad, zoveel verschillende dingen te doen, om te wandelen en hard te lopen, om te genieten van het bos, om even tot rust te komen na een drukke werkdag…

En misschien wel het meest treffende antwoord: “Ik hoop dat de stad dáár blijft en niet verder oprukt deze kant op; en dat Amelisweerd Amelisweerd mag blijven. Want het is heel waardevol voor de stad Utrecht en omgeving.”

Landgoederen vol verhalen en zeldzame flora en fauna

Eeuwenlang waren de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen privébezit. Daardoor vind je er nu zeldzame flora en fauna. De bijzondere parkbossen en weidegebieden zijn oases van rust, vlakbij de stad Utrecht. Er zijn landhuizen vol verhalen, oude boerderijen en natuurlijk de rivier de Kromme Rijn. Iedereen komt hier wandelen, vogels kijken, fotograferen, spelen, kanoën, lekker eten… en dat allemaal buiten en vlakbij de stad.

Deel het geluk en stuur je verhalen naar info@vriendenvanamelisweerd.nl

De beelden zijn opgenomen tijdens de Dag van Amelisweerd op 22 juni 2014.

De film is gemaakt door de Elisabeth Griffioen (De Videovakvrouw) en is mede mogelijk gemaakt door Stichting SOESA.