Bijna 20.000 handtekeningen aangeboden aan Tweede Kamer! (27-1-2009)

Dinsdagmiddag 27 januari heeft de Natuur- en Milieufederatie (NMU) samen met mensen van allerlei betrokken groeperingen bijna 20.000 handtekeningen onder de petitie ‘Tot hier en niet VERDER!’ aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat in Den Haag. Naast groepen uit onder meer Bunnik, Voordorp, Overvecht en Leusden waren natuurlijk ook de Vrienden van Amelisweerd hierbij aanwezig. De petitie roept op te stoppen met aanleg van extra asfalt in de provincie, de luchtvervuiling en geluidhinder van de bestaande wegen aan te pakken, en te kiezen voor een goed openbaar vervoeralternatief.

Vijf kinderen van de Boomhutclub uit Bunnik boden apart de liefst 710 handtekeningen aan die zij hadden verzameld, vergezeld van een heerlijke taart van De Veldkeuken en een hasselbramenstruik. De Vaste Kamercommissie was breed aanwezig met vertegenwoordigers van bijna alle partijen. Ook buiten op het Plein werd nog even flink doorgediscussieerd met de Kamerleden van SP, PvdA, CDA en VVD.

U kunt hier kijken naar een kleine foto-impressie. Helaas mocht uw fotograaf niet aanwezig zijn bij het aanbieden van de handtekeningen aan de kamerleden. Wel is er nog een filmpje met daarop de actievoerders die voldaan naar het station terugkeren, hier te bekijken op Youtube.