Help mee de verbreding van de A27 tegen te houden!

Onderteken snel de petitie tegen verbreding en zegt het voort

Minister Schultz wil binnen enkele maanden een definitief besluit nemen over de verbreding van de Ring Utrecht. We willen de Tweede Kamer laten zien dat we die verbreding niet willen! Op 28 november wordt de petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. Dus teken de petitie en deel het met zoveel mogelijk van je vrienden. Deadline is zondag 27 november om 22.00 uur.

Waarom geen verbreding?:

  1. Er wordt opnieuw een flink stuk bos gekapt in Amelisweerd , het Krommerijngebied en langs de sportvelden in Maarschalkerweerd. Ook het natuurgebied achter de Botanische Tuinen en Park Voorveldse Polder moeten er aan geloven, en veel ander groen.
  2. Door de verbreding zullen de toe- en afritten en de stadswegen nog meer verstoppen dan nu. Je kunt de snelweg wel verbreden, maar in de stad is daar geen ruimte voor. Meer asfalt trekt alleen maar meer auto’s aan.
  3. Minstens 8 jaar lang overlast en extra files tijdens de bouwperiode.  Vooral bij Lunetten en in de omgeving van knooppunt Rijnsweerd, dat helemaal op de schop gaat. Denk aan herrie, 24/7 bouwen, lichtoverlast, files op snelweg en Waterlinieweg.
  4. De verbreding bij Lunetten is erg risicovol. Als het waterkerende folie onder de weg beschadigd raakt, loopt de weg onder. Gevolg: nog langere bouwtijd, meer overlast, herrie en nog meer extra files. De kosten lopen op. En de waterstand verandert, waardoor de overblijvende bomen in Amelisweerd ziek kunnen worden.
  5. Meer luchtvervuiling. Ook in sportpark Maarschalkerweerd, dat veel dichter bij de snelweg komt te liggen. De bosbuffer wordt daar gekapt.

Op maandag 28 november is de laatste belangrijke vergadering van de Tweede Kamer over mobiliteit voor de verkiezingen. Dan willen we de handtekeningen aanbieden. Dus help mee de verbreding tegen te houden en verspreid dit nieuws!