Insectenexcursie zaterdagmiddag 15 juni

Het is bijna de langste dag. Bloemen bloeien en er vliegt vanalles aan kleine beestjes, ook in de landgoederen in de kruidenrijke graslanden en langs bosranden. Welke vlinders kun je in dit seizoen tegenkomen? Wat is het verschil tussen bijen en zweefvliegen? Welke hommelsoorten vliegen er? Zijn er al weidebeekjuffers, en wat zijn dat eigenlijk? We gaan op pad onder leiding van een insectendeskundige en hopen antwoorden te vinden op deze en andere vragen.

Locatie en starttijd: De excursie start om 14.00 uur. De eindtijd is rond 16.00 uur, afhankelijk van het weer en wat we gaan zien. We verzamelen naast restaurant de Veldkeuken in Oud Amelisweerd, Koningslaan 11, Bunnik.
Het maximum aantal deelnemers is 12. De excursie is ook geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Aanmelden kan tot 14 juni via info@vriendenvanamelisweerd.nl. We verzoeken iedereen een klein bedrag (minimaal € 3.00) over te maken op rekeningnummer NL21 INGB 0004 056 570 Vereniging Aktie Amelisweerd te Utrecht onder vermelding van de excursiedatum. Aansluitend graag een mailtje naar info@vriendenvanamelisweerd.nl. Dit bedrag komt ten goede aan onze activiteiten voor het behoud en ontwikkeling van de (natuur)waarden op de landgoederen.

Let op: De excursie is inmiddels volgeboekt, er kunnen geen deelnemers meer bij. Maar volgend jaar hopelijk weer een kans.

Koekoekshommel