Geslaagde lancering Amelisweerd Info 20 april

We kunnen terugkijken op een geslaagde, feestelijke en druk bezochte opening van Amelisweerd Info. Dit nieuwe platform gaat informatie verenigen over activiteiten van allerlei partijen m.b.t. educatie over natuur en cultuurhistorie op de landgoederen Amelisweerd & Rhijnauwen.

De Vrienden van Amelisweerd, de Veldkeuken en Amelisweerd Agenda/BRNK hebben gezamenlijk het initiatief genomen om dit platform op te zetten en te onderhouden.
Op 20 april hebben we dit platform ingeluid door eerst vier verschillende excursies aan te bieden: een cultuurhistorische excursie, een vogelexcursie, een rondleiding door het landhuis en een workshop fotograferen met je smartphone.
Vervolgens werden enkele excursiedeelnemers en diverse betrokkenen bij Amelisweerd Info geïnterviewd door Eva Grosfeld, moderator van dit tweede programma-onderdeel. Daarna werd een toost uitgebracht en kon iedereen wensen én aanbod (wat kun je zelf bijdragen?!) op kaartjes schrijven en die in de Amelisweerd Info-Boom hangen. Onder het genot van een hapje en drankje werd er nog nagepraat en geschuild onder een overkapping die het Landhuis Oud Amelisweerd had uitgeleend.

Verzamelen voor de vier excursies. Foto: Rob Huibers.
Vogelexcursie met Rob Zakee (Vrienden Fort bij Rijnauwen). Foto: Rob Huibers.
Vogelexcursie met Mattie. Foto: Tieneke de Groot.
Eva Grosfeld interviewt een deelneemster aan een van de excursies. Foto: Liesbeth Paardekooper.
Amelisweerd Info-boom met wensen- en aanbodkaartjes. Foto: Tieneke de Groot.
Hapje en drankje na afloop. Foto Tieneke de Groot

Zie voor een uitgebreider verslag en meer foto’s de website van Amelisweerd Info.