Vogelnest Rhijnauwen_300

Klusdag 25 mei bij kinderopvang Het Vogelnest in Rhijnauwen

Wellicht heb je op een van de wandelingen over Landgoed Amelisweerd dit uniek stukje natuur en speelplek al een keer gezien: Het Vogelnest, een kinder- en dagopvang aan de Rhijnauwenselaan nr. 9 in Bunnik (t.o. Fort Rhijnauwen). Midden op het landgoed, naast de speelweide, in de bossen.

Bijna 50 jaar bestaat deze bijzondere natuur-speelplek al. Het biedt speelruimte aan basisscholen, in het bijzonder voor kleuters. Sinds ruim 30 jaar ligt het beheer ervan in handen van een bevlogen echtpaar. Jaar in jaar uit verzorgen zij al het onderhoud van deze mini-natuur-speeltuin. En daar zit heel veel werk in: de houten speeltoestellen en speelkarretjes onderhouden, het huis schilderen, ruiten repareren, het hek om het terrein herstellen, takken snoeien, de zandbak aanvullen en meer van dit soort klussen… In overleg met de beheerders is het idee ontstaan om vrijwilligers te zoeken, die het leuk vinden om een keer de handen uit de mouwen te steken. Daarom organiseren wij een klusdag!

Zaterdag 25 mei vanaf 9.00 uur staat de koffie klaar en vanaf 9.30 uur gaan we aan de slag. Graag opgeven als je mee zou willen doen. Heb je interesse, of wil je meer info: stuur een e-mail aan margreet.markerink@gmail.com

We zullen het werk op Het Vogelnest in beeld houden op onze website.