Ontmoeting Klimaatmars Urgenda 20 oktober

Vanuit Utrecht-stad en omgeving hebben we een bescheiden bijdrage geleverd aan de kilometers die de Klimaatmars in totaal heeft afgelegd. De route van deze Klimaatmars van Urgenda en anderen liep van Groningen naar Rotterdam om uiteindelijk in Glasgow (klimaattop) aan te komen. Op woensdag 20 oktober kwamen de marsdeelnemers vlak langs de landgoederen.

Een groepje van twintig Amelisweerdbeschermers liep de marsdeelnemers vanuit landgoed Rhijnauwen tegemoet. We hebben ze op hun lunchlocatie langs de Kromme Rijn in Bunnik welkom geheten, waarna Anne Broeksma van het Utrechtse Dichtersgilde twee korte gedichten voorgedroeg. Marjan Minnesma kreeg van ons een klein pakket met gedichten over Amelisweerd en het verzet tegen de bomenkap. Marijke van Zoelen van de Kerngroep Ring Utrecht heeft kort het verhaal van de waarden van Amelisweerd en het onzinnige verbredingsplan van de Ring Utrecht uit de doeken gedaan. Als afsluiting zongen we gezamenlijk de Amelisweerdballade, onder begeleiding van een accordeon, ukelele en blokfluit. Een beetje muziek als aanmoediging voor de lopers.

Hierna zijn we samen met de Klimaatmars langs de Kromme Rijn terug gelopen. Sommigen van ons zijn verder meegelopen naar het KNMI waar een lezing verzorgd werd.

Zie hierna een kleine foto-impressie.

Onze korte mars naar Bunnik
Onze korte tocht naar de lunchlocatie van de Klimaatmars langs de Kromme Rijn (Foto Eric)
Marjan Minnesma ontvangt klein gedichtenpakket over Amelisweerd, geschreven door het Utrechts Dichtersgilde (Foto Cor van Angelen)
We zingen de Amelisweerdballade
We zingen de Amelisweerdballade. (Foto Cor van Angelen)
Klimaatmars langs Kromme Rijn (Foto Liesbeth Paardekooper)
Klimaatmars Kromme Rijn (Foto Cor van Angelen)