Lopend lint donderdag 14 oktober

Zowel de nieuwe als de oude generatie bosbeschermers stonden bij elkaar op het Domplein. Studenten voor Amelisweerd hadden samen met Amelisweerd Niet Geasfalteerd opgeroepen om gezamenlijk naar het landgoed te lopen. Met in onze handen de spandoeken uit het tientallen meters lange spandoekenlint van het afgelopen voorjaar. Een geslaagde manier om al dat creatief beschilderde katoen en linnen opnieuw te gebruiken.

De marsdeelnemers werden op het Domplein toegesproken door enkele mensen, waaronder Merel van de organisatie, Jos Kloppenborg van de Vrienden van Amelisweerd, die 43 jaar geleden als student daar ook had gestaan, en een spoken word artieste. Allen met de boodschap dat het nog meer uitrollen van asfalt langs de stad ten koste gaat van honderden bomen: een onzinnig en onnodig plan. Er zijn alternatieven; onderzoek d

ie dan minister! Met deze vlammende betogen nog in de oren liepen we dwars door de stad, het Wilhelminapark en de Vossegatsedijk naar Nieuw Amelisweerd.

Het was een energieke, leuzen roepende, kleurige stoet, die beslist niet ongemerkt voorbij ging aan de winkelbezoekers, businzittenden, fietsers en wandelaars. Buiten de stad genoten we van de herfstkleuren. Aangekomen bij de Weide van Vermaeck in Amelisweerd werden we verrast met muziek en soep.

Zie hierna een foto-impressie van de mars.

Jos Kloppenborg spreekt op het Domplein
Toespraak Jos Kloppenborg op het Domplein. Foto Cor v. Angelen
Mars door de stad. Foto: Rob Huibers
Mars door de stad. Foto Cor v. Angelen
Foto Rob Huibers.
Ter hoogte van de A27. Foto Rob Huibers.
Band op de Weide van Vermaeck in Oud-Amelisweerd. Foto Rob Huibers