Twee soorten paddenstoelen

Paddenstoelenexcursie zaterdag 28 oktober 11 uur

Amelisweerd en Rhijnauwen hebben een rijke paddenstoelenflora. Vooral bij oude laanbomen en oude bomen in de bosranden zijn bijzondere soorten aan te treffen. Peter-Jan Keizer is paddenstoelendeskundige en doet al jaren onderzoek in natuurgebieden en stedelijk gebied waaronder in Utrecht. Hij zal deze excursie leiden en ons vanalles laten zien en vertellen over de zwammen op de landgoederen. Ieder jaar is weer anders, vorig jaar hebben we eind oktober 50 soorten gezien, we zijn benieuwd naar dit jaar.

Start zaterdagmorgen 28 oktober 11.00 uur. De eindtijd is rond 12.30 uur. We verzamelen bij restaurant de Veldkeuken in Oud Amelisweerd, Koningslaan 11, Bunnik vanaf 10.45 uur.
Het maximum aantal deelnemers is 12. 

Aanmelden kan tot 27 oktober. We verzoeken iedereen een klein bedrag (minimaal € 3.00) over te maken op rekeningnummer NL21 INGB 0004 056 570 Vereniging Aktie Amelisweerd te Utrecht onder vermelding van de excursiedatum plus het aantal deelnemers. Dit bedrag komt ten goede aan onze activiteiten voor het behoud en ontwikkeling van de (natuur)waarden op de landgoederen.

Aansluitend graag een mailtje naar info@vriendenvanamelisweerd.nl zodat we een bevestigingsmail kunnen sturen.