VPRO Argosradio van 28 februari 2009: de echo van Amelisweerd.

Deze Argos radio-uitzending over Amelisweerd is te beluisteren via website van VPRO’s Argos. Zit er een slimme strategie achter de plannen van Rijkswaterstaat? Er is nu weer een weg door Amelisweerd getekend, net als 25 jaar geleden. Velen ervaren dit als déjà vu. Er zijn in december 2008 door Rijkswaterstaat vier planvarianten gepresenteerd om de problemen rond de ringweg Utrecht aan te pakken. Verbijstering alom bij ambtenaren en aktievoerders van destijds. Aan het woord zijn o.a. Jan Korff de Gidts en Jos Kloppenborg resp. voorzitter en secretaris & woordvoerder van de Vrienden van Amelisweerd. De uitzending bevat ook historische fragmenten.

Beluister de uitzending op de webpagina van de VPRO en start door op het luidsprekersymbooltje onder de alinea van Radio ONJO te klikken. De reportage over Amelisweerd start op de tijdllijn om 00:17:00.

Meer historische geluidsfragmenten over Amelisweerd uit het radioarchief van de VPRO
Onder de titel “Litteken in de democratie” staan uitzendingen van de radioprogramma’s Villa VPRO en het programma Democriet. Ze gaan over het verzet tegen de weg door Amelisweerd in 1982. Beluister de “audio mp3 fragmenten“.