Bosborrel: lancering Amelisweerd Info zaterdag 20 april

Op een feestelijke manier en met verschillende activiteiten gaan we het nieuwe platform Amelisweerd Info op de landgoederen openen. Dit platform bestaat uit een plek in De Veldkeuken, digitale informatie (o.a. via de website) en tal van activiteiten – zoals excursies, lezingen en nog meer. Via deze drie onderdelen worden de vele waarden van de landgoederen beter onder de aandacht gebracht zodat bezoekers met meer kennis naar huis gaan dan vóór ze aankwamen.

Het programma van zaterdagmiddag bestaat uit twee delen: een actief deel om kennis te maken met enkele van de activiteiten die georganiseerd worden op de landgoederen. Het tweede deel van het programma betreft de feestelijke lancering van Amelisweerd Info.

Locatie: Overkapping op het plein bij het landhuis Oud Amelisweerd, Koningslaan 9, Bunnik.

Programma eerste deel:
14.30 – 15.20 uur: Vier verschillende korte excursies:
1. Sporen uit het verleden: een ontdekkingstocht naar sporen in Oud Amelisweerd uit de 18e eeuw, maar ook uit een dichterbij verleden onder begeleiding van de Vrienden van Amelisweerd.
2. Zangvogels in het bos: een vogelexcursie tussen de hoge bomen in Oud Amelisweerd onder begeleiding van twee bestuursleden van de Vrienden van Fort bij Rijnauwen.
3. Fotograferen met je smartphone: hoe kun je je ‘camera in je broekzak’ gebruiken om mooie foto’s te maken?! Er worden wat technische tips en handigheidjes gegeven en je leert vooral ‘anders kijken’ naar je omgeving. Georganiseerd door Remke Fotografie.
4. Het unieke binnenste van Landhuis Oud Amelisweerd: bewonder de diverse kamers en hoor van een gids van het landhuis hoe het zit met het zeldzame Chinese behang en andere bijzondere onderdelen van het landhuis. 

Programma tweede deel:
15.30 – ca 16.30 uur: 
* Interviews met enkele betrokkenen bij Amelisweerd Info, een podwalkmaker en de maker van informatieve filmpjes.
* Presentatie van het digitale deel van Amelisweerd Info.
* Presentatie van het nieuwe Instagramaccount waarop bezoekers hun fraaie foto’s van de landgoederen kunnen delen.
* Een symbolische activiteit in het kader van wederkerigheid: wat zijn je wensen en wat heb je eventueel zelf aan te bieden.
Moderator van dit tweede deel is Eva Grosfeld.

16.30 uur: Afronding en een drankje en hapje.

Aanmelden voor deelname: stuur je mail naar contact@amelisweerd.info. Graag aangeven aan welke activiteit je wilt deelnemen en of je ook vanaf 15.30 uur bij het tweede deel van het programma bent. Je kunt je ook aanmelden voor alleen het tweede deel vanaf 15.30 uur.
Aanmelden wordt zeer gewaardeerd i.v.m. de excursieleiders én de catering.

Amelisweerd Info is een gezamenlijk initiatief van De Veldkeuken, BRNK Grafisch Ontwerp en de Vrienden van Amelisweerd.