Kwartet

Kwartetspel Tot Hier en niet Verder (2-7-2009)

Ontstaan
De dertig Bewoners- en Milieugroepen die zijn aangesloten bij de NMU/Vrienden-actie “Tot hier en niet verder..’ hebben afgelopen maanden niet stil gezeten. Een van de groepen, de werkgroep A27/Voordorp heeft nu een kwartetspel ontworpen, om idee te krijgen wat er allemaal in Utrecht op het spel staat. Tieneke de Groot van deze werkgroep is de grote gangmaker achter deze actie.

Kunt u nog kwartetten?
De eerste negen groepen hebben nu een eigen kwartet opgesteld, waarop elke groep twee (negatieve) bedreigingen en twee (positieve) wensen heeft omschreven. HIER (pdf) vindt u de serie van 9 x 4 kwartetkaarten. Print ze in kleur uit, knip ze in vier stukken en speel het spel. Met de overburen, met vrienden en bekenden met politici die in de buurt komen spreken. Of na een rondleiding in het bedreigde gebied, tijdens de lunch op het werk, of als je echt iets anders wilt op een verjaardag….

Doel en perspectief
Doel van het kwartetspel is om bewoners van stad en regio op speelse wijze te informeren en bewust te maken over wat er speelt. En wat de samenhang is tussen die bedreigde gebieden en de wensen voor het behoud van de kwaliteiten van het gebied of buurt. Wilt u ook een kwartet voor uw eigen buurt of bedreigd gebied, neem dan contact op met Saskia Kluit van de NMU of Jan Korff de Gidts van de Vrienden.