Natuurexcursie Oud Amelisweerd op zondag 3 maart

Met het voorjaar voor de deur organiseren de Vrienden van Amelisweerd op zondag 3 maart hun tweede excursie van 2013. We verzamelen om 13.00 uur bij de Veldkeuken / theeschenkerij Amelisweerd, Koningslaan 11a in Bunnik (zie googlemaps). De excursie duurt anderhalf uur. Iedereen is welkom. Neem vooral een camera mee om foto’s te maken voor onze¬†fotowedstrijd. En kom na afloop met ons nog wat eten en drinken bij de Veldkeuken.

De monumentale bomen van Oud Amelisweerd

Onder leiding van deskundige gidsen kijken we naar de vele monumentale bomen van Oud Amelisweerd, de statige lanen en de vogels in het bos. En natuurlijk kijken we met een schuin oog naar de verschillende soorten sneeuwklokjes en andere vroege stinzenplanten die vol in bloei zullen staan. Joost Meulenbroek zal een van de gidsen zijn. Hij is ecoloog en geeft al vele jaren excursies voor de Vrienden van Amelisweerd. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder (als coauteur) “Historische dendrologie Landgoederen¬†Oud en Nieuw Amelisweerd en Rhijnauwen“. Lees het artikel “Vreemde snuiters in het bos” voor een ander voorproefje van Joost. De tweede gids is IVN vogelgids Dave Schmitt. Misschien dat de ransuilen in de grote boom bij het landhuis van Oud Amelisweerd te zien zijn, zo vertrouwt hij ons toe.

 

Vrienden-voor-vrienden excursies

Na een of twee Amelisweerd excursies weet je al het een en ander over Amelisweerd. Voor wie het leuk vindt om anderen hierover te vertellen: Maak aantekeningen tijdens de eerste excursie en nodig vrienden en familie uit om vanaf 14.30 uur samen de landgoederen te bekijken. Je zult van onze gidsen ook wat informatie op papier meekrijgen. Iedereen die graag natuurexcursies geeft of zou willen geven kan zich bij ons inschrijven als gids voor de vrienden-voor-vrienden excursies. Wellicht geef jij later dit jaar dan een van onze Amelisweerd excursies.

Tijd en plaats:

Excursie van 13.00 tot 14.30 uur vanaf theeschenkerij Amelisweerd / de Veldkeuken, Koningslaan 11a, Bunnik.

Vrienden-voor-vrienden excursies vanaf 14.30 uur, startpunt ook bij de Veldkeuken. Iedereen is welkom; inschrijven niet nodig.