Petitie aan Tweede Kamerleden overhandigd op 1 juni

Meer dan 130.000 handtekeningen zijn er onder de petitie tegen de verbreding van de A27 gezet. Deze petitie is 1 juni digitaal aangeboden aan leden van de Tweede Kamer. Via een videoverbinding heeft iemand van de Kerngroep Ring Utrecht uitgelegd waarom zoveel bezorgde Utrechters tegen de verbreding van de A27 zijn.

We willen dat het huidige Trac├ębesluit van tafel gaat. Het is een achterhaald plan. Laat de politiek en de verantwoordelijke minister nou eens andere oplossingen tevoorschijn halen, zoals een maximale snelheid van 80 km langs de stad Utrecht op de Ring, en denk aan het stimuleren van thuiswerken als manier om het verkeer over de dag te spreiden, en serveer verkeerskundige oplossingen binnen de bak bij Amelisweerd niet op voorhand af, maar onderzoek ze grondig.

drie vlaggen tegen verbreding

Tijdens de overhandiging stond een kleine delegatie van 15 mensen buiten het Binnenhof met spandoek en vlaggen, mede in de hoop dat er na afloop nog een life gesprek met enkele politici mogelijk was. En dat lukte, enkele leden van Groen Links, Partij voor de Dieren, Bij1 en de SP zijn met ons in gesprek gegaan en hebben hun steun betuigd.