Vogelexcursie Amelisweerd op zondag 24 maart

Onze derde Amelisweerd natuurexcursie van dit jaar vindt plaats op zondag 24 maart vanaf 10.00 uur. Startpunt is wederom de Veldkeuken / theeschenkerij Amelisweerd. 

Gidsen

Als gids zijn bij deze excursie aanwezig Joost Meulenbroek (ecoloog), Emma van den Dool (ecoloog) en vogelgids Dave Schmitt. Verder zijn er altijd een aantal Vrienden van Amelisweerd aanwezig om alle overige vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld over de impact van de nieuwste beheerplannen voor de landgoederen of de bedreiging van Nieuw Amelisweerd door de plannen met de A27. 

Vogels, vlinders en stinzenplanten

In deze excursie gaan we vogels (leren) waarnemen en hun geluiden herkennen.  Eind maart is normaliter een prima moment om op de eerste vlinders te letten, maar aangezien het nog erg koud is, komen we ze wellicht nog niet tegen. Natuurlijk kijken we naar de prachtige stinzenplanten in het oude bos en alle bomen en planten die beginnen uit te lopen. We zijn van plan door Oud en Nieuw Amelisweerd te wandelen, maar ook richting de slotgracht van Fort Rhijnauwen, waar prachtige kuifeenden te zien zijn. 

Waar en wanneer

We verzamelen zondag 24 maart om 10.00 uur bij de Veldkeuken / theeschenkerij Amelisweerd, Koningslaan 11a in Bunnik (zie googlemaps). De excursie duurt zo’n anderhalf uur. Iedereen is welkom. Neem vooral een camera mee om foto’s te maken voor onze fotowedstrijd. En kom na afloop met ons nog wat eten en drinken bij de Veldkeuken. 


Impressies van onze eerdere excursies in 2013 kunt u hier lezen